Vízmintavétel | AquaSolutions Magyarország Kft.

vízminta

Vízmintavétel különböző vízbevizsgáltatásokhoz

Mindennapi munkánk során a vízmintavételezéshez az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 Vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok felkészültségének általános követelményei c. rendszerszabvány alapján készült minőségirányítási rendszerünket alkalmazzuk, továbbá Minőségpolitikát és Üzletpolitikákat dolgoztunk ki az ügyfeleink legmagasabb színvonalon történő kiszolgálása érdekében.

Az Aqua Solutions Magyarország Kft. a vízmintavételezést hálózati ivóvízből, felszín alatti és felszíni vizekből, természetes és mesterséges fürdővizekből egyaránt vállalja, mikrobiológiai, kémiai, ökotoxikológiai, stb. vizsgálatokhoz. Ezenfelül foglalkozunk kutak és vízhálózatok teljes körű fertőtlenítésével és vízkezelő berendezések forgalmazásával, továbbá tanulmányok készítésével és az eredmények publikálásával járulunk hozzá a kormányzat és más civil szervezetek erőfeszítéseihez.

 

Vízmintavétel az Aqua Solutions Kft-vel

Célunk a hazai élelmiszer-higiéniai kultúra javítása, a korszerű élelmiszer-biztonsági, környezetvédelmi és minőségügyi irányelvek és megoldások terjesztése mind vállalati, mind lakossági körben, az Európai Uniós és a hazai jogszabályok előírásaival összhangban.

Mindennapi munkánk során több évtizedes múlttal rendelkező professzionális szakemberekkel és partnerekkel dolgozunk együtt, valamint a vízminták akkreditált vízmintavételezést követően akkreditált laboratóriumba kerülnek. Így vizsgálataink eredményeit a hatóságok mindenfajta ügyintézés során elfogadják!

A vízmintavétel nálunk rugalmasan történik, hiszen kollégáink mindent megtesznek, hogy a vízmintavétel lefolyása gyors legyen, menete pedig minden esetben az ügyfeleink érdekeit szolgálja, összhangban a vonatkozó szabványokkal. Általában 2 napon belülre, de sokszor akár másnapra tud időpontot foglalni vízmintavételre, és vizsgálataink többnyire 1 héten belül, de bizonyos esetekben akár 3 napon belül is elkészülnek!

Ügyfeleink már a foglaláskor láthatják a teljes költséget a kiszállási díjjal együtt, nem kell utólag fizetniük semmiért - ráadásul áraink többnyire a piaci átlag alattiak!


Kérj időpontot, vagy személyre szabott ajánlatot az itt található űrlap kitöltésével, és kollégáink még a mai nap folyamán felveszik Veled a kapcsolatot!


A vízmintavételi eljárás 

Minőségirányítási rendszerünk keretein belül egy olyan eljárást dolgoztunk ki, melynek célja meghatározni azokat a szabályozásokat, melyeket az akkreditáció műszaki területéhez tartozó mintavételek során minden esetben alkalmazunk.

 

VÍZMINTAVÉTELI ÉS KISZÁLLÁSI DÍJAINK


Akkreditált mintavételi díja: 3.200 Ft + ÁFA / mintavételi pont
Kiszállási díj Budapesten és Pest megyében (max Bp. + 40Km): 11.900 Ft + ÁFA
Kiszállási díj Pest megyében Bp.-től 40 Km-nél távolabbi címre: 16.900 Ft + ÁFA*
Kiszállási díj Pest megyén kívül: egyedi árajánlat alapján
Kiszállás a megrendelés napján: kiszállási díj + 50% felár

 

Vízmintavétel kémiai vizsgálatokhoz: a vízmintavétele menete

Fogyasztói végkifolyóból végzett mintavétel esetén kifolyatás nélkül veszünk mintát, majd ennek homogenizálását követően megtöltjük a fémek vizsgálatához szükséges polietilén palackot.

Ezt követően a végkifolyóról eltávolítjuk az esetleges toldalékokat, szűrőket, majd az előírások szerint folyatjuk a vizet.

A mintavételt megelőzően a mintavételi üveget átöblítjük a vizsgálandó vízzel, kivéve, ha korábban tartósítószer került elhelyezésre a mintavételi üvegben.

A mintavételt megelőzően elvégezzük a szükséges helyszíni vizsgálatokat, melyeknek az eredményét a mintavételi jegyzőkönyvön feltüntetjük, valamint a mintavételi üveget jelöléssel látjuk el, amelyet szintén feltüntetünk a mintavételi jegyzőkönyvön.

Ezt követően a mintavételi üveget teletöltjük, majd a vízfelszín és a kupak között kis légteret hagyva zárjuk.

Olajszármazék/olajtartalom vizsgálatokhoz a mintavételi üveget nem öblítjük ki és légmentesen zárjuk. Fémek vizsgálatához a vízmintát polietilén palackba, szerves mikroszennyező anyagok vizsgálatához apedig teflonbetétes kupakkal záródó üvegbe töltjük.


Vízmintavételi folyamatunk akkreditált, így a laboratóriumi vizsgálattal egybekötve az általunk kiadott dokumentációt a hatóságok mindenfajta ügymenethez elfogadják!

 

Vízmintavétel biológiai/mikrobiológiai vizsgálatokhoz

A mintavétel menete majdnem mindenben azonos a kémiai vizsgálathoz történő
mintavétellel.

A mintavételhez olyan mintavételi üveget használunk, amely nátrium-tioszulfátot tartalmaz, valamint olyan kúpbetétes, vagy műanyag dugóval rendelkezik, amelyet celofán borít.

Fém végkifolyó esetében a végkifolyó végét legalább 30 másodpercig gázégővel égetjük.

Műanyag végkifolyó esetében legalább 70%-os etilalkoholt permetezünk a végkifolyó belsejébe, majd a kifolyó végét 5 percre izopropil-alkoholba, vagy etilalkoholba áztatjuk.

Abban az esetben, hogyha robbanásveszélyes gázok lehetnek a légtérben, szintén áztatásos fertőtlenítést alkalmazzunk. Az áztatásos fertőtlenítés tényét feltüntetjük a mintavételi jegyzőkönyvön.

A fertőtlenítést követően néhány másodpercig folyatjuk a vizet, majd a mintavételi üvegeket a vízáramba helyezve, aszeptikus körülmények között mintát veszünk.

Legionella vizsgálathoz történő mintavétel esetén az előzetes fertőtlenítés nem szükséges, a mintavételezést ivóvíz esetében 2 perc, használati melegvíz esetében 1 perc kifolyatás után végezzük. A víz hőmérsékletét a mintavétellel egyidejűleg meg kell mérni, majd a mintavételi jegyzőkönyvön fel kell tüntetni.

Amennyiben ugyanabból a végkifolyóból történik a hideg víz mintavételezése is, mindig a melegvíz mintavételezésével kezdjük.

Nedves hűtőtornyok esetében a mintavételezést a víztér azon részéből végezzük, hogy az alkalmas legyen az adott hűtőtorony jellemzésére.

Legionella vizsgálathoz történő mintavételt mindig a Nemzeti Népegészségügyi Központ adott évben kiadott módszertani levele szerint végezzük.

 

Partnereink

Budapest Airport
BOSCH
Magyar Vöröskereszt
B+N
Műegyetem 1782
Magyar Fejlesztési Bank
Wellis
Penta
MOL
Grand Hotel
Kerex
swietelsky
Szamos
KFC
ZING
Appenin
Culinaris
Mattesz
Semmelweis
Orlen
Strabag
SK

Hírek, blog

További bejegyzések