Víz bevizsgálás | A leggyakoribb vízvizsgálatok hatósági engedélyekhez, üzletnyitáshoz

víz összetétel

4 paraméteres ellenőrző bakteriológiai víz bevizsgálás: mikor, kinek szükséges?

Legyen szó bármilyen vendéglátó egység, vagy olyan üzlet nyitásáról, ahol a leendő ügyfeleid, vendégeid, vagy akár az általuk vásárolt termékek az ivóvízzel bármilyen módon érintkezni fognak, az üzletnyitás feltételeként a hatóságok kötelezően előírják az akkreditált víz bevizsgálást az engedélyek kiadása előtt.

A hatósági engedélyek megszerzéséhez ennek értelmében elengedhetetlen lépés a víz bevizsgálása, cégünk pedig akkreditált vízmintavételt és víz bevizsgálási lehetőséget nyújt vendéglátóipari egységek, üzletek nyitásához, HACCP dokumentációhoz, vagy Nébih különengedélyekhez. 

A 4 paraméteres, ellenőrző bakteriogiai vízvizsgálat tartalma

A 4 paraméteres egyszerűsített mikrobiológiai vízvizsgálat, azaz ellenőrző bakteriológiai vízvizsgálat során az akkreditált vízmintavételezéssel begyűjtött mintában az alábbi tételeket vizsgáljuk:
- Coliformszám, Escherchia coli szám, Enterococcus szám, telepszám 22 °C-on

A vízmintavételezést és a víz bevizsgálását egyaránt akkreditált folyamatokon keresztül végezzük, így a hatósági megfelelésre garanciát is vállalunk! 

 

Ezekben az esetekben van szükség ellenőrző bakteriológiai víz bevizsgálásra

A fentiek értelmében tehát minden olyan intézmény megnyitásához szükség van a víz bevizsgálására, ahol a későbbi ügyfelek az ivóvízzel érintkezni fognak. Ide tartoznak többek között - de nem kizárólagosan - a különböző vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, wellness központok, irodaházak, társasházak, de a különböző orvosi rendelők, kórházak, benzinkutak, szociális intézmények is egyaránt.

A 4 paraméteres ellenőrző bakteriológiai víz bevizsgálásra tehát a leggyakrabban a különböző üzletnyitások során, a hatósági engedélyek megszerzéséhez van szükség - azonban nem kizárólagosan. Az üzletnyitáshoz szükséges vízvizsgálatok mellett gyakran más helyzetek is megkövetelik az akkreditált vízmintavételt és laboratóriumi vizsgálatot. Ilyen helyzet alakulhat ki például építkezések után a használatbavételi engedély megszerzéséhez, azonban kész ingatlanok esetében is, amennyiben például egy felújítás vagy bővítés során a vízhálózatot megbontották: Ilyen esetekben is szükség lehet egy akkreditált 4 paraméteres ellenőrző mikrobiológiai vízvizsgálatról szóló jegyzőkönyvre.

Ellenőrző bakteriológiai vízvizsgálatot kiegészítő szolgáltatásként is kínálunk ügyfeleink számára a Legionella vizsgálattal egybekötve. A Legionella módszertani útmutató 7. kiadásának értelmében minden olyan közintézmény, valamint munkahelyként szolgáló épületben kötelező a Legionella vízvizsgálat rendszeres elvégzése, ahol Legionella-expozíció szempontjából kockázatot jelentő közeg található.

Cégünk ezekben az esetekben is egyedülálló gyorsaságot kínál, a használatbavételi engedélyek megszerzéséhez szükséges víz bevizsgálási eredményeket szintén 3-4 nap alatt kézhez kapja. A Legionella tenyésztése több időt vesz igénybe, mint a fentebb részletezett bakteriológiai vizsgálatok, de cégünk a piacon egyedülálló gyorsasággal végzi ezt a típusú bevizsgálást is.
 

Tételdíjak:

- 3/4 paraméteres ellenőrző bakteriológiai vízvizsgálat: 19.800 Ft + ÁFA / vizsgálat
- Akkreditált vízmintavétel díja: 3.200 Ft + ÁFA / mintavételi pont
- Kiszállási díj Budapesten és Pest megyében (max Bp. + 40Km): 11.900 Ft + ÁFA
  (Pest megyében, 1 mintavétel esetén a teljes költség 34.900 Ft + ÁFA, amely a fenti tételdíjakból tevődik össze.)
- Kiszállási díj Pest megyében Bp.-től 40 Km-nél távolabbi címre: 16.900 Ft + ÁFA
- Kiszállás a megrendelés napján: kiszállási díj + 50% sürgősségi felár
- Kiszállási díj Pest megyén kívül: egyedi árajánlat alapján
 

Partnereink

Budapest Airport
BOSCH
Magyar Vöröskereszt
B+N
Műegyetem 1782
Magyar Fejlesztési Bank
Wellis
Penta
MOL
Grand Hotel
Kerex
swietelsky
Szamos
KFC
ZING
Appenin
Culinaris
Mattesz
Semmelweis
Orlen
Strabag
SK

Hírek, blog

További bejegyzések