Víz bevizsgálás | A leggyakoribb vízvizsgálatok hatósági engedélyekhez, üzletnyitáshoz

víz összetétel

4 paraméteres ellenőrző bakteriológiai víz bevizsgálás: mikor, kinek szükséges?

Legyen szó bármilyen vendéglátó egység, vagy olyan üzlet nyitásáról, ahol a leendő ügyfeleid, vendégeid, vagy akár az általuk vásárolt termékek az ivóvízzel bármilyen módon érintkezni fognak, az üzletnyitás feltételeként a hatóságok kötelezően előírják az akkreditált víz bevizsgálást az engedélyek kiadása előtt.

A hatósági engedélyek megszerzéséhez ennek értelmében elengedhetetlen lépés a víz bevizsgálása, cégünk pedig akkreditált vízmintavételt és víz bevizsgálási lehetőséget nyújt vendéglátóipari egységek, üzletek nyitásához, HACCP dokumentációhoz, vagy Nébih különengedélyekhez. 

A 4 paraméteres, ellenőrző bakteriogiai vízvizsgálat tartalma

A 4 paraméteres egyszerűsített mikrobiológiai vízvizsgálat, azaz ellenőrző bakteriológiai vízvizsgálat során az akkreditált vízmintavételezéssel begyűjtött mintában az alábbi tételeket vizsgáljuk:
- Coliformszám, Escherchia coli szám, Enterococcus szám, telepszám 22 °C-on

A vízmintavételezést és a víz bevizsgálását egyaránt akkreditált folyamatokon keresztül végezzük, így a hatósági megfelelésre garanciát is vállalunk! 

 

Ezekben az esetekben van szükség ellenőrző bakteriológiai víz bevizsgálásra

A fentiek értelmében tehát minden olyan intézmény megnyitásához szükség van a víz bevizsgálására, ahol a későbbi ügyfelek az ivóvízzel érintkezni fognak. Ide tartoznak többek között - de nem kizárólagosan - a különböző vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, wellness központok, irodaházak, társasházak, de a különböző orvosi rendelők, kórházak, benzinkutak, szociális intézmények is egyaránt.

A 4 paraméteres ellenőrző bakteriológiai víz bevizsgálásra tehát a leggyakrabban a különböző üzletnyitások során, a hatósági engedélyek megszerzéséhez van szükség - azonban nem kizárólagosan. Az üzletnyitáshoz szükséges vízvizsgálatok mellett gyakran más helyzetek is megkövetelik az akkreditált vízmintavételt és laboratóriumi vizsgálatot. Ilyen helyzet alakulhat ki például építési területeken az építési engedély megszerzése előtt, illetve építkezések után a használatbavételi engedély megszerzéséhez, azonban kész ingatlanok esetében is, amennyiben például egy felújítás vagy bővítés során a vízhálózatot megbontották: Ilyen esetekben is szükség lehet egy akkreditált 4 paraméteres ellenőrző mikrobiológiai vízvizsgálatról szóló jegyzőkönyvre.

Ellenőrző bakteriológiai vízvizsgálatot kiegészítő szolgáltatásként is kínálunk ügyfeleink számára a Legionella vizsgálattal egybekötve. A Legionella módszertani útmutató 7. kiadásának értelmében minden olyan közintézmény, valamint munkahelyként szolgáló épületben kötelező a Legionella vízvizsgálat rendszeres elvégzése, ahol Legionella-expozíció szempontjából kockázatot jelentő közeg található.

Cégünk ezekben az esetekben is egyedülálló gyorsaságot kínál, az építési- és használatbavételi engedélyek megszerzéséhez szükséges víz bevizsgálási eredményeket szintén 3-4 nap alatt kézhez kapja. A Legionella tenyésztése több időt vesz igénybe, mint a fentebb részletezett bakteriológiai vizsgálatok, de cégünk a piacon egyedülálló gyorsasággal végzi ezt a típusú bevizsgálást is.
 

Tételdíjak:

- 3/4 paraméteres ellenőrző bakteriológiai vízvizsgálat: 19.800 Ft + ÁFA / vizsgálat
- Akkreditált vízmintavétel díja: 8.200 Ft + ÁFA / mintavételi pont
- Kiszállási díj Budapesten és Pest megyében (max Bp. + 40Km): 11.900 Ft + ÁFA
  (Pest megyében, 1 mintavétel esetén a teljes költség 39.900 Ft + ÁFA, amely a fenti tételdíjakból tevődik össze.)
- Kiszállási díj Pest megyében Bp.-től 40 Km-nél távolabbi címre: 16.900 Ft + ÁFA
- Kiszállás a megrendelés napján: kiszállási díj + 50% sürgősségi felár
- Kiszállási díj Pest megyén kívül: egyedi árajánlat alapján
 

Partnereink

Budapest Airport
BOSCH
Magyar Vöröskereszt
B+N
Műegyetem 1782
Magyar Fejlesztési Bank
Wellis
Penta
MOL
Grand Hotel
Kerex
swietelsky
Szamos
KFC
ZING

Hírek, blog

További bejegyzések