7 paraméteres részetes bakteriológiai vízvizsgálat | A vízminőség vizsgálata, vízmintavétel, vízvizsgálat hatósági engedélyekhez

vízminőség ellenőrzés

7 paraméteres részletes bakteriológiai vízminőség vizsgálat: mikor, kinek van rá szüksége?

Bármely olyan új vállalat, üzlet, intézmény vagy vendéglátóipari egység nyitása során ahol a leendő vendégek, ügyfelek az ivóvízzel bármely módon érintkeznek, a nyitási engedély kiadásának feltételeként a hatóságok elvárják a vízminőség vizsgálatát. A legtöbb esetben a feltételek között a 4 paraméteres ellenőrző víz bevizsgálása szerepel, azonban bizonyos esetekben az eljáró hatóság megkövetelheti a 7 paraméteres részletes vízvizsgálatot is, melynek elvégzésében állunk kedves ügyfeleink rendelkezésére. 

A különböző vendéglátó egységek és üzletek megnyitása mellett, 7 paraméteres bakteriológiai vízminőség vizsgálatra lehet szükség egyes HACCP dokumentációkhoz és Nébih különengedélyekhez is.

A 7 paraméteres, részletes bakteriolgóiai vízvizsgálat tartalma

A 7 paraméteres vízvizsgálat, azaz részletes bakteriológiai vízvizsgálat során az akkreditált vízmintavételezéssel begyűjtött mintában az alábbi tételeket vizsgáljuk:
- Coliformszám, Escherchia coli szám, Enterococcus szám, Pseudomonas aeruginosa szám, telepszám 22 °C-on, telepszám 37 °C-on / + Clostridium perfingens

A vízmintavételezést és a víz bevizsgálását egyaránt akkreditált folyamatokon keresztül végezzük a lehet leggyorsabban, így a hatósági megfelelésre garanciát vállalunk! 
 

Hogyan történik a 7 paraméteres vízminőség vizsgálat?

A különböző hatósági engedélyekhez (pl. üzletnyitás, használatbavételi engedély, HACCP dokumentáció vagy NÉBIH különengedély) a hatóság esetenként előírhatja a bővített, részletes víminőség vizsgálatot, amely 7 paramétert vizsgál a fentiek alapján.

Fontos azonban tudni, hogy az engedély kiadásának feltétele minden esetben, hogy mind a vízmintavétel, mind maga a vízminőség vizsgálata akkreditált folyamatokon keresztül történjen, ezért a hatósági megfelelés feltételeként hozott vízmintából nincs lehetőség ennek elvégzésére! A vízmintavételezést minden esetben szakképzett kollégáink végzik, melyekre a rugalmasság érdekében akár online is tudsz időpontot foglalni.

A vízminőség vizsgálata során az előre megbeszélt időpontban kollégáink a helyszínre kiszállva akkreditált vízmintavételezést végeznek, a vízmintát pedig akkreditált laboratóriumunkban elemezzük, hogy minden hatóság elfogadja a kapott eredményről kiállított dokumentumokat!

A vízminta levételére akár már 2-3 napon belül is tudunk időpontot adni, hiszen tudjuk, hogy ilyen helyzetekben mennyire szorít az idő. A piacon egyedülálló gyorsasággal, akár 3-4 napon belül pedig el is készülnek a vízminőség vizsgálat eredményei. 

A kiértékelést követően minden szükséges dokumentumot kiállítunk és átadunk a megbízó részére! Szakképzett kollégáink a vízmintavételezést a vízminőség vizsgálatot egyaránt akkreditált folyamatokkal végzi, így az általunk kiadott jegyzőkönyvet minden hatóság elfogadja. 
 

Tételdíjak:

- 7 paraméteres részletes bakteriológiai vízvizsgálat: 27.800 Ft + ÁFA / mintavétel
- Akkreditált vízmintavétel díja: 3.200 Ft + ÁFA / mintavételi pont
- Kiszállási díj Budapesten és Pest megyében (max Bp. + 40Km): 11.900 Ft + ÁFA
  (Pest megyében, 1 mintavétel esetén a teljes költség 42.900 Ft + ÁFA, amely a fenti tételdíjakból tevődik össze.)
- Kiszállási díj Pest megyében Bp.-től 40 Km-nél távolabbi címre: 16.900 Ft + ÁFA
- Kiszállás a megrendelés napján: kiszállási díj + 50% sürgősségi felár
- Kiszállási díj Pest megyén kívül: egyedi árajánlat alapján

 

Mi történik, ha a vízminőség ellenőrzés során problémákat tárunk fel? 

A 7 paraméteres bakteriológiai vizsgálat során a fentebb említett baktériumok akkor lesznek láthatóak a mintában, ha szennyvíz került az ivóvíz hálózatba - tehát negatívnak akkor minősül a vízvizsgálat eredménye, ha ezeknek az értéke nulla. A baktériumok telepszámát két hőmérsékleten is ellenőrizzük, 22 °C-on és 37 °C-on. Ezek az adatok az ivóvíz általános bakteriális szennyezettségről adnak átfogó képet. Ha a vízmintád az alapértéktől 10%-kal magasabb értéket mutat, akkor már „kifogásolt” minőségű lesz az ivóvíz, és a hatóságok az engedélyt megtagadhatják.

Cégünk teljeskörű szolgáltatásként áll rendelkezésedre a felmerülő problémák elhárításában is, akár a teljes vízhálózat fertőtlenítésében is!

 

Partnereink

Budapest Airport
BOSCH
Magyar Vöröskereszt
B+N
Műegyetem 1782
Magyar Fejlesztési Bank
Wellis
Penta
MOL
Grand Hotel
Kerex
swietelsky
Szamos
KFC
ZING
Appenin
Culinaris
Mattesz
Semmelweis
Orlen
Strabag
SK

Hírek, blog

További bejegyzések