Vízvizsgálat, ivóvíz bevizsgálás, vízmintavétel szolgáltatásaink

Vízvizsgálat szolgáltatásaink

4 paraméteres ellenőrző vízvizsgálat | víz bevizsgálás hatósági engedélyekhez

Üzletnyitási- és használatbavételi engedélyekhez, egyéb hatósági ügyintézésekhez és engedélyekhez rendelet alapján előírt vízvizsgálatokat, gyors és rugalmas víz bevizsgálási megoldásokat kínálunk vendéglátó egységek, üzletek nyitásához, HACCP dokumentációkhoz, Nébih különengedélyhez vagy bármely más esetben, amikor akkreditált vízvizsgálati eredményre van szüksége. 

Akkreditált legionella vizsgálat: vízmintavétel, legionella elemzés

Hazánkban minden olyan létesítmény köteles rendszeresen Legionella vizsgálatot végeztetni és kockázatértékelési dokumentációt készíttetni, amelyben Legionella-expozíció szempontjából kockázatot jelentő közeg található. Akkreditált vízmintavételezésben és legionella vizsgálat, legionella kockázatértékelési dokumentáció elkészítésében állunk ügyfeleink rendelkezésére. 

Kútvíz bevizsgálás: fúrt és ásott kutak vízminőségének vizsgálata

Rengeteg háztulajdonos és termelő hagyatkozik a fúrt kutak vizére, legyen szó akár öntözésről, akár ivásról vagy éppen az állatok ivóvizének előállításáról. Fontos azonban tudni, hogy a kútvíz összetételét rengeteg tényező negatívan befolyásolhatja, ezzel a vízminőséget rontva. Vizsgáltasd be fúrt kutad vizét öntözés, fürdés, vagy fogyasztás előtt, győződj meg róla, hogy mentes a káros komponensektől.

Legionella kockázatelemzés és vizsgálat

A Legionella kockázatelemzési dokumentáció és a Legionella vízvizsgálatok elkészítésében állunk ügyfeleink szíves rendelkezésére! Mit is kell pontosan tudni a legionella kockázatelemzésről? Ezen az oldalon összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat!

Fürdővíz vizsgálata akkreditált laboratóriumban hatósági engedélyekhez

A "510/2023. (XI. 20.) Korm. rendelet rendelet a küzfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről" értelmében a közfürdőkben, uszodákban, wellnessekben, de még a társasházakban található medencék esetében is rendszeresen szükséges a fürdővíz vizsgálatát elvégezni az engedélyek megújításához. 

Vízmintavétel vízbevizsgálási szolgáltatásainkhoz

Mindennapi munkánk során az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 Vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok felkészültségének általános követelményei c. rendszerszabvány alapján készült minőségirányítási rendszerünket alkalmazzuk, a vízmintavételezést pedig hazai és nemzetközi módszerszabványok alapján végezzük.

Vízvizsgálat szolgáltatásaink

Cégünk gyors és rugalmas megoldást kínál a vízvizsgálatok területén, legyen szó akár egy hatósági engedélyhez szükséges akkreditált vízvizsgálatról, akár egy otthoni fúrt kút vizének bevizsgálásáról vagy kötelező legionella vizsgálatokról.

Szolgáltatásaink megrendeléséhez keress bizalommal telefonon vagy foglalj időpontot online IDE kattintva
 

Kiknek ajánljuk vízvizsgálat szolgáltatásainkat?

Vízvizsgálat szolgáltatásaink elérhetőek vállalati ügyfelek és magánszemélyek részére egyaránt – függően attól, hogy milyen céllal szükséges a vízmintavétel. A legtöbb esetben az alábbi kategóriákra kapunk megrendeléseket: 
 

Vízvizsgálat üzletnyitáshoz

Akkreditált vízmintavétel és vízvizsgálat vendéglátóipari egységek, üzletek nyitásához, HACCP dokumentációhoz, Nébih különengedélyekhez. 

Legyen szó bármilyen vállalatról vagy intézményről, amennyiben a leendő vásárlók, ügyfelek ott bármilyen módon vízzel érintkeznek, úgy az akkreditált vízvizsgálat kötelező eleme az üzletnyitásnak, a hatósági engedély megszerzésének. 

Ennek értelmében a vízvizsgálatra a legtöbb esetben sürgősen van szükség, amelyhez cégünk alkalmazkodik is: akkreditált vízmintavételezésre akár már 2-3 napon belül tudnak időpontot foglalni kedves megrendelőink, a mikrobiológiai vízvizsgálat jegyzőkönyve pedig a legtöbb esetben 3-4 nap alatt elkészül, így a piacon egyedülálló gyorsasággal, akár egy héten belül kézhez kaphatod vízvizsgálati eredményed.

Fontos kiemelni, hogy a vízminták akkreditált mintavételezéssel kerülnek begyűjtésre, amelyet követően azokat akkreditált laboratóriumba küldjük, így a vízvizsgálati eredményeinket minden hatóság elfogadja! 

 

Vízvizsgálat használatbavételi engedélyhez

Akkreditált vízmintavétel és vízvizsgálat építkezések után használatbavételi engedélyek kiadásához, vagy építkezés előtt az építési engedély megszerzéséhez. 

Legyen szó akár egy lakóházról, akár bármely más építményről, vízmintavételre és vízvizsgálatra lehet szükség a használatbavételi engedélyhez abban az esetben, ha az építkezés során az ivóvízvezeték-rendszert megbontották, vagy új ivóvízvezeték-rendszer kiépítésére került sor. Ugyanígy az építési engedélyekhez szintén szükség lehet ilyen vízmintavételre, vízvizsgálatra. 

A használatbavételi- és építési engedélyhez szükséges vízvizsgálatokat – hasonlóan az üzletnyitáshoz szükséges mintavétellel – egyedülálló gyorsasággal végezzük: időpontok akár 2-3 napon belül is elérhetőek, míg a jegyzőkönyvet pedig jellemzően 3-4 napon belül tudjuk kiállítani, így a hatósági engedélyekhez is megfelelő, akkreditált vízvizsgálati eredményt akár 1 héten belül kézhez kaphatják kedves megrendelőink!

 

Legionella vízvizsgálat és kockázatértékelés

A Legionella vízvizsgálatok és a kockázatértékelési dokumentáció elkészítésében is állunk ügyfeleink szíves rendelkezésére.

2023 januárjában megjelent a Legionella módszertani útmutató 7. kiadása, valamint módosult a 49/2015(XI.6.) EMMI, úgynevezett Legionella-rendelet, amely így már összhangban van az EU 2020/2184 irányelvvel. 

A változások értelmében jelenleg minden olyan közintézmény, valamint munkahelyként szolgáló épületben kötelező a Legionella vízvizsgálat rendszeres elvégzése, ahol Legionella-expozíció szempontjából kockázatot jelentő közeg található. 

Bár a Legionella vízvizsgálat esetében is a piacon egyedülálló gyorsaság jellemzi vállalatunkat, tudni érdemes, hogy a Legionella tenyésztése több időt vesz igénybe mint a fentebb részletezett bakteriológiai vizsgálatok. A vízmintavételezést és a laborvizsgálatainkat, valamint a dokumentációt egyaránt tapasztalt szakembereink végzik, így a hatósági megfelelőségre ebben az esetben is garanciát vállalunk! 

 

Fúrt kutak vízvizsgálata

Cégünk egyedülálló gyorsasággal, rugalmas mintavételezéssel vállalja akár fúrt kutak vízminőségének ellenőrzését is. 

Egy fúrt kút a telken hatalmas kincset érhet, azonban csak és kizárólag abban az esetben javasoljuk vízének felhasználását, ha az ellenőrizve is volt. Amennyiben öntözéshez, fürdéshez, esetleg fogyasztásra használnád fel a kút vízét, érdemes vízvizsgálat keretén belül meggyőződni róla, hogy az valóban mentes a káros komponensektől! Kútvíz vizsgálataink során többek között elemezzük, hogy van-e a kútban bármilyen szerves fertőzés, pontosan mire használható a kút vize (evés, ivás, főzés, fürdés, öntözés, stb.). 

Fontos tudni, hogy a kútvíz bakteriológiai és kémiai komponensei könnyen változhatnak az idők során, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása alapján javasoljuk a kutak vízvizsgálatát 1-3 évente megismételni. 

 

Fürdővizek vízvizsgálata

A 510/2023. (XI. 20.) Korm. rendelet értelmében a közfürdőkben, uszodákban, wellnessekben, de még a társasházakban található medencék vízminőségét is rendszeresen ellenőrizni szükséges.

Lényegében bármely olyan területen tehát, ahol vendégek is fürdőznek, a fürdővíz vizsgálata hatóságilag meghatározott rendszerességgel elvégzendő, amelyben szívesen segítünk kedves ügyfeleink számára. 

A fürdők vízvizsgálata során akkreditált mintavételezést követően a fürdővizet szintén akkreditált laboratóriumunkba szállítjuk, ahol szakképzett kollégák végzik el a minősítést, így vízvizsgálataink eredményeit a hatóságok is elfogadják. 


 

Partnereink

Budapest Airport
BOSCH
Magyar Vöröskereszt
B+N
Műegyetem 1782
Magyar Fejlesztési Bank
Wellis
Penta
MOL
Grand Hotel
Kerex
swietelsky
Szamos
KFC
ZING
Appenin
Culinaris
Mattesz
Semmelweis
Orlen
Strabag
SK

Hírek, blog

További bejegyzések