Csapvíz bevizsgálása hatósági engedélyekhez vagy egészségünk védelme érdekében

Csapvíz bevizsgálása hatósági engedélyekhez vagy egészségünk védelme érdekében

A csapvíz bevizsgálására a legtöbb esetben valamilyen hatósági engedély megszerzésének feltételeként van szükség, azonban előfordulhat olyan eset, amikor a tulajdonos maga szeretné elemeztetni az ingatlanban található ivóvíz minőségét, saját és családja egészségének védelme érdekében. Mutatjuk, melyek a leggyakoribb indokló tényezők a csapvíz bevizsgálásához, és hogy mire kell számítanod, ha ilyen elemzésre kerül sor! 
Csapvíz bevizsgálása

Csapvíz bevizsgálása hatósági engedélyek megszerzéséhez

A legtöbb esetben a csapvíz bevizsgálására akkor kerül sor, amikor valamilyen hatósági engedélyt szeretnénk megszerezni, és az illetékes hatóság az engedély kiadásának feltételeként szabja meg a negatív vízmintát igazoló dokumentumot. 

Sok esetben ez inkább vállalkozásokat érint: különböző üzletek nyitásakor a nyitási engedély megszerzéséhez lehet szükség például ilyen dokumentumra, de a csapvíz bevizsgálására rendszeresen is sor kerülhet olyan intézmények esetében, mint például az egészségügyi intézmények, wellness központok esetében. Azonban a csapvíz bevizsgálására nem csak cégeknek lehet szüksége: bizonyos esetekben az építési engedélyekhez, hitelügyintézéshez is szükséges lehet ez a folyamat – így tehát magánszemélyként is találkozhatsz ezzel a szolgáltatással. 
 

Csapvíz bevizsgálása kellemetlen tünetek észlelésekor, vagy kíváncsiságból, egészségvédelmi szempontok alapján

Habár kétség sem férhet hozzá, hogy a legtöbb megrendelőnk valamilyen hatósági eljárás során kerül kapcsolatba velünk, nem kizárólagosan igaz ez.

A csapvíz bevizsgálására akkor is sor kerülhet, ha otthonodban valamilyen kellemetlen tünetet érzékelsz az ivóvízen: ha a csapból folyó víz elszíneződött, esetleg kellemetlen szagra, ízre leszel figyelmes, érdemes elvégeztetni az ivóvíz elemzést hogy kizárhassuk a káros kórokozók jelenlétét a vízben.

Előfordul azonban olyan is, hogy valaki a fentiekhez hasonló kellemetlen tapasztalások nélkül kéri a csapvíz bevizsgálását. A legtöbb ilyen esetben nem teljeskörű elemzést szükséges végezni, hanem a megrendelő az ivóvíz ólomtartalmára kíváncsi csupán. Sok városi vízrendszerben még mindig régi, ólomból készült csövek vezetik a vizet a lakossághoz és a közintézményekhez. Az ilyen rendszerekben az ólom idővel kioldódhat a vízbe, ami komoly egészségügyi károkat okozhat a fogyasztóknak. Ez a probléma különösen aggasztó lehet a belvárosi területeken, ahol a régi épületekben még mindig ilyen vezetékek találhatóak. A felmerülő probléma az utóbbi években igen nagy figyelmet kapott, így sok belvárosi lakó keres fel bennünket ennek ellenőrzése végett. 
 

Hogyan történik a csapvíz bevizsgálása?

Bármelyik indok is áll fenn a Te esetedben, cégünk teljeskörű ügyintézéssel vállalja a csapvíz bevizsgálását a kért paramétersorokra. Mivel pontosan tudjuk, hogy a legtöbb esetben az eredmény sürgető, a hatósági engedély megszerzésének feltétele, ezért a piacon egyedülálló gyorsasággal dolgozunk: weboldalunkon időpontok akár 2 munkanapon belülre foglalhatóak a vízmintavétel elvégzésére. 

A lefoglalt időpontban kollégáink a helyszínre kiszállva, akkreditált vízmintavételezést végeznek, majd a begyűjtött mintát szintén akkreditált laboratóriumban elemezzük – így a kiállított eredmény hatósági megfelelőségére garanciát is vállalunk! 

 

Partnereink

Budapest Airport
BOSCH
Magyar Vöröskereszt
B+N
Műegyetem 1782
Magyar Fejlesztési Bank
Wellis
Penta
MOL
Grand Hotel
Kerex
swietelsky
Szamos
KFC
ZING
Appenin
Culinaris
Mattesz
Semmelweis
Orlen
Strabag
SK

Hírek, blog

További bejegyzések