Vízminta vizsgálat ára

Vízminta vizsgálat ára: mitől függ, hogy mennyibe kerül a víz bevizsgálása?

A hatósági engedély előfeltételeként előírták számodra a vízminta vizsgálatot – vagy Te magad szeretnéd elvégeztetni? Mutatjuk, mire számíthatsz az árazás során! 
Vízminta vizsgálat ára Vízminta vizsgálatra a legtöbb esetben azoknak van szüksége, akik számára valamely hatóság azt kötelezően előírta. Ilyen eshetőség fordulhat elő egy-egy üzletnyitáskor az üzletnyitás feltételeként, építkezések és felújítások során a használatbavételi engedély kiadásának feltételeként, de akár speciális engedélyek (pl. Nébih különengedély) kiadása előtt is kötelezhetnek a vízelemzésre. 

A hatóságok ilyenkor a legtöbb esetben pontosan meghatározzák, hogy milyen vizsgálatokra van szükség. De mi határozza meg a vízminta vizsgálat árát?
 

A vízminta vizsgálat ára: mi befolyásolja?

A legtöbb vízminta vizsgálat esetében az eljárás alapvetően két lépcsőre bontható: a vízminta begyűjtésére és magára a laboratóriumi vizsgálat elvégzésére. Ez a két tétel alapvetően befolyásolja a vízminta vizsgálat árát, de nézzük, hogy pontosan mitől függ a végösszeg! 
 

Akkreditált vízmintavétel

Annak érdekében, hogy a vízminta vizsgálat eredményeit a hatóságok elfogadják, már a vízminta begyűjtése során is meg kell felelnünk a támasztott elvárásoknak – és akkreditált folyamatokon keresztül kell azt végeznünk. Emiatt sajnos a legtöbb esetben a vízmintavételezés szakszerű elvégzése is kötelező eleme a folyamatnak, amelynek köszönhetően az általunk végzett vizsgálatok eredményeinek hatósági megfeleléséére garanciát vállalunk! 

Kivételt képez ez alól, ha a vizsgálat nem hatósági céllal készül, csupán tájékozódni szeretne kedves megbízónk: például kertjében található fúrt vagy ásott kútjának vízminőségét szeretné bevizsgáltatni. Ebben az esetben a vizsgálat akár hozott mintából is elvégezhető, és az elemzés árába nem szükséges belekalkulálni az akkreditált vízmintavételezést.
 

Akkreditált laboratóriumi vízelemzés

A begyűjtött vízmintát ezt követően akkreditált laboratóriumi partnerünkhöz szállítjuk, aki elvégzi a vízminta elemzését a megjelölt paramétersort követve. 
A laboratóriumi elemzés árát ez a paramétersor határozza meg, amelyet a legtöbb esetben a hatóságok jelölnek meg számunkra, vagy a vizsgálat célja alapján határozzuk meg azt. A leggyakrabban felmerülő paramétersorok:
-    4 paraméteres ellenőrző bakteriológiai vízvizsgálat
-    7 paraméteres részletes vízminta elemzés 
-    Legionella elemzés 


A vízmintavétel és a vizsgálatok pontos árait és a paramétersorokat megtekintheted IDE kattintva
 

Kiegészítő vizsgálatok árai

A vízminta bevizsgálás során lehetőségünk nyílik kiegészítő vizsgálatokat is rendelni a laboratóriumról, amennyiben erre felmerül az igény. A szolgáltatási csomagok ennek árát külön nem tartalmazzák, IDE kattintva tekinthetőek meg a leggyakrabban felmerülő kiegészítő vizsgálatok árai. 
 

Vízminta bevizsgálás transzparens árazással, a piacon egyedülálló gyorsasággal

A fentiekben röviden ismertettük, hogy mi befolyásolja pontosan a vízminta vizsgálat árát, azonban csomagajánlataink kidolgozásakor ügyeltünk rá, hogy az árazás transzparens legyen: kedves ügyfeleink éppen ezért a szolgáltatások alatt már a teljes ügymenet árát láthatják Budapest területére vonatkozóan, így külön kalkulációra csak abban az esetben van szükség, ha a mintavételezési hely távolabb van és a kiszállási díj emiatt módosul, vagy ha valamilyen kiegészítő szolgáltatást is megrendelnek! 

Az általunk kínált vízminta vizsgálat szolgáltatásokat minden esetben a lehető legrövidebb határidőkkel végezzük, így a vízminta begyűjtésére akár már 2 munkanapon belül is foglalhatóak időpontok. 

 

Partnereink

Budapest Airport
BOSCH
Magyar Vöröskereszt
B+N
Műegyetem 1782
Magyar Fejlesztési Bank
Wellis
Penta
MOL
Grand Hotel
Kerex
swietelsky
Szamos
KFC
ZING
Appenin
Culinaris
Mattesz
Semmelweis
Orlen
Strabag
SK

Hírek, blog

További bejegyzések