Akkreditált vízvizsgálati labor elemzések, vízminta elemzések

Akkreditált vízmintavétel és akkreditált vízvizsgálati labor elemzések az Aqua Solutions Kft.-től

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakértőink és partnereink segítségével gyors és rugalmas megoldásokat kínálunk vízmintavételezéssel, és akkreditált vízvizsgálati laborban történő vízminta elemzéssel kapcsolatban. 

Ismerd meg szolgáltatásaink körét, és keress minket bizalommal, ha a teljes ügymenetet egy kézben szeretnéd tudni! 
 
akkreditált vízvizsgálati labor

Miben segíthet számodra az Aqua Solutions Kft.?

Cégünk teljeskörű szolgáltatáscsomaggal várja kedves ügyfeleit a vízvizsgálatok tekintetében: legyen szó akár hatósági engedélyekhez szükséges ivóvíz bevizsgálásról, fürdővíz vizsgálatokról vagy fúrt és ásott kutak vizének elemzéséről, akár legionella vízvizsgálat kivitelezéséről és kockázatbecslési dokumentáció elkészítéséről, a mintavételtől a vizsgálati jegyzőkönyv átadásáig számíthatsz ránk. 
 

Akkreditált vízmintavételezési eljárások

Vízvizsgálati szolgáltatásaink minden esetben a vízminta begyűjtésével kezdődnek. Az eljárás során, amennyiben a hatósági megfelelés a cél, szakképzett kollégáink a helyszínre kiszállva akkreditált vízmintavételezést végeznek a vonatkozó hazai és nemzetközi módszerszabványok alapján. Mindennapi munkánk során továbbá az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 Vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok felkészültségének általános követelményei c. rendszerszabvány alapján készült minőségirányítási rendszerünket alkalmazzuk.

Ez az eljárásrend biztosítja, hogy már a vízmintavételezés is hivatalosan kerül lebonyolításra, amely alapvető feltétele annak, hogy az általunk kiállított dokumentációt a hatóságok elfogadják!  
 

Akkreditált vízvizsgálati laboratórium

A fentebb leírtak alapján begyűjtött vízmintákat akkreditált vízvizsgálati laboratóriumba szállítjuk, ahol több évtizedes tapasztalattal rendelkező kollégák végzik el a szükséges vizsgálatokat. 

Ügyfeleink kényelme és elégedettsége fontos számunkra, ezért mind a vízminta begyűjtést, mind az akkreditált laboratóriumi vízvizsgálatokat rugalmasan intézzük, a lehető legrövidebb határidővel! 
 

Miért fontos, hogy akkreditált vízvizsgálati laboratóriumban végezzük az elemzéseket?

Szolgáltatásainkat az esetek túlnyomó részében olyan esetekben veszik igénybe, amikor valamilyen hatósági engedély (pl.: működési engedély, használatbavételi engedély, HACCP dokumentációk, Nébih különengedély) megszerzése a cél.
 
Az eljáró hatóságok minden esetben megkövetelik az akkreditált folyamatokat az engedélyek megadásához, ezért rendkívül fontos, hogy mind a vízmintavételezés, mind pedig a vízvizsgálat is ilyen módon kerüljön elvégzésre. Cégünk a hatósági megfelelésre szolgáltatásaink esetében garanciát vállal! 

Kivételt képez ez alól némely esetben a kútvíz bevizsgálása szolgáltatásunk, melyeket akár magánszemélyek is igénybe vehetnek, ha szeretnék a telkükön található kút vizét bevizsgáltatni öntözés, fürdés vagy akár fogyasztás előtt: ebben az esetben az akkreditált vízmintavételre nem feltétlen van szükség (habár lehetséges), hozott vízmintából is elvégezzük a szükséges vizsgálatokat. 
 

Milyen elemzéseket végzünk akkreditált vízvizsgálati laboratóriumban? 

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakképzett partnereink az akkreditált vízvizsgálati laboratóriumban gyakorlatilag bármely vizet érintő elemzést elvégeznek. A leggyakrabban az alábbi szolgáltatásokra van igény:
 

4 paraméteres vízvizsgálat akkreditált vízvizsgálati laboratóriumban

A legtöbb esetben az eljáró hatóságok a 4 paraméteres ellenőrző vízvizsgálatot írják elő a hatósági engedélyek kiadásához feltételként.  

További információ: víz bevizsgálás
 

7 paraméteres vízvizsgálat akkreditált vízvizsgálati laboratóriumban

Élelmiszeripari üzemekben, egészségügyi intézményekben, de bizonyos esetekben vendéglátóipari egységek esetében is megkövetelheti a hatóság a 7 paraméteres, úgynevezett részletes vízvizsgálatot, mely szintén akkreditálti vízvizsgálati laboratóriumban vizsgáltatható.

További információ: vízminőség vizsgálat
 

Legionella vizsgálat akkreditált vízvizsgálati laboratóriumban

Hazánkban a 49/2015. (IX.6.) EMMI rendelet módosítása óta (2023) a hatóságok minden olyan létesítmény esetében kötelezően írják elő a rendszeres legionella vizsgálatot, ahol legionella-expozíció szempontjából kockázatot jelentő közeg található. 

Ennek vizsgálatát szintén akkreditált vízvizsgálati laboratóriumban végezzük, és szükség esetén a legionella kockázatértékelési dokumentációt is elkészítjük ügyfeleink számára. 

További információ: legionella vizsgálat
 

Fürdővíz bevizsgálás akkreditált vízvizsgálati laboratóriumban

Legyen szó akár egy közfürdőről, uszodáról, egy hotel wellness részlegéről vagy akár csak egy társasház medencéjéről, a 510/2023. (XI. 20.) Korm. rendelet a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről szóló rendelet alapján az engedélyhez szükséges a fürdővíz bevizsgáltatása akkreditált vízvizsgálati laboratóriumban. 

További információ: fürdővíz vizsgálat

 

Kútvíz bevizsgálás akkreditált vízvizsgálati laboratóriumban

Számos mezőgazdasági szereplő, de akár csak telektulajdonos is szeretné kiaknázni a telken lévő kútban rejlő lehetőségeket, és annak vizét öntözésre, fürdőzésre, vagy akár fogyasztásra is használná. Azonban felhasználás előtt, és azt követően rendszeresen is érdemes a kútvíz vizét vizsgáltatni, hogy az valóban mentes-e a káros komponensektől egészségünk, családunk és házi- vagy haszonállataink, növényeink egészsége érdekében. 

Habár a kútvíz bevizsgáltatása nem kötelező, így akkreditált mintavételezésre sincs feltétlen szükség, a megbízható eredmények érdekében ezen vizsgálatokat is akkreditált vízvizsgálati laboratóriumban végezzük.  

További információ: kútvíz bevizsgálás 


 

Partnereink

Budapest Airport
BOSCH
Magyar Vöröskereszt
B+N
Műegyetem 1782
Magyar Fejlesztési Bank
Wellis
Penta
MOL
Grand Hotel
Kerex
swietelsky
Szamos
KFC
ZING
Appenin
Culinaris
Mattesz
Semmelweis
Orlen
Strabag
SK

Hírek, blog

További bejegyzések