Csapvíz bevizsgáltatása Budapesten, Pest megyében

Csapvíz bevizsgáltatása: tudnivalók és teendők a hatósági engedélyekhez szükséges vízvizsgálatokhoz

A csapvíz bevizsgáltatására, akkreditált ivóvíz vizsgálatra leggyakrabban olyan esetekben van szükség, amikor valamilyen hatósági engedélyeztetési eljárás során a hatóság a vizsgálatot, illetve a negatív vízminta bizonyítását kötelezővé teszi, az engedély kiadásának feltételeként írja elő. De mit kell tudni a csapvíz bevizsgáltatásáról? Mutatjuk a legfontosabb lépéseket és az ügymenetet. 
Csapvíz bevizsgáltatása

Milyen esetekben szükséges a csapvíz bevizsgáltatása?

Ahogy azt a fentiekben már említettük, a csapvíz bevizsgáltatását a legtöbb esetben hatósági eljárások során, vagy hatósági engedélyek kiadásának feltételeként szükséges elvégezni. Ilyen esetek lehetnek az alábbiak:
-    vendéglátóipari egységek, üzletek nyitási engedélyéhez szükséges csapvíz bevizsgáltatás
-    HACCP dokumentáció vagy Nébih különengedély megszerzéséhez szükséges csapvíz bevizsgáltatás
-    építési engedélyek vagy építkezések után a használatbavételi engedély megszerzéséhez szükséges csapvíz bevizsgáltatás


Ritkán, de előfordul, hogy a csapvíz bevizsgáltatást az ingatlan tulajdonosa kéri. Ez abban az esetben szokott előfordulni, ha a csapvíz gyanút kelt a tulajdonosban: például büdös vagy zavaros. 
 

Mit kell tudni a csapvíz bevizsgáltatásáról, és hogyan történik a folyamat?

Mivel a csapvíz bevizsgáltatását rendszerint a fenti esetekben a hatóságok írják elő, a vizsgálandó paramétersort is ők adják meg. Ezt követően a csapvíz bevizsgáltatását a tulajdonos köteles elvégeztetni a rendelkezésére álló információk alapján.

Cégünk rugalmasan, a piacon egyedülálló gyorsasággal végzi a szolgáltatást annak érdekében, hogy minél hamarabb a kezében tudhassa az engedélyt! Weboldalunkon akár 2 munkanapon belülre tudsz időpontot foglalni az akkreditált mintavételezésre. A foglalt időpontban kollégáink a helyszínre kiszállva végzik el a mintavételezést, majd a begyűjtött vízmintát akkreditált vizsgálólaboratóriumba szállítják, ahol megtörténik a kiértékelés. 
 

Miért fontos, hogy akkreditáltan történjen a csapvíz bevizsgáltatása? 

Mindenfajta hatósági ügyintézés során fontos figyelembe venni, hogy a hatóságok csak és kizárólag az akkreditált folyamatokat fogadják el. Ennek értelmében a csapvíz bevizsgáltatása során is fontos szempont, hogy annak minden eleme (a vízminta begyűjtése és maga a laboratóriumi vizsgálat is) akkreditáltan történjen. A hatósági megfelelésre garanciát vállalunk! 
 

Mi történik, ha pozitív lesz a vízminta a csapvíz bevizsgáltatása során? 

A legtöbb esetben a csapvíz bevizsgáltatása rutineljárás, és a vízminta negatív. Előfordulhat azonban, hogy a vizsgálat során a laboratórium baktériumtelepeket azonosít a vízmintában, ilyenkor a vízminta pozitív lesz, és a vízhálózat fertőtlenítésére lehet szükség. 

Ügyfeleink kezét pozitív vízminta esetén sem engedjük el! A teljes ügymenetben végig kísérjük: szükség esetén a vízhálózat fertőtlenítését, és az utólagos vizsgálatokat is elvégezzük. 

 

Partnereink

Budapest Airport
BOSCH
Magyar Vöröskereszt
B+N
Műegyetem 1782
Magyar Fejlesztési Bank
Wellis
Penta
MOL
Grand Hotel
Kerex
swietelsky
Szamos
KFC
ZING

Hírek, blog

További bejegyzések