Vízvizsgálat használatbavételi engedélyekhez

Vízvizsgálat használatbavételi engedélyekhez: milyen esetekben szükséges?

Számos olyan szituáció létezik, amikor az ivóvíz minőségének vizsgálata szükségessé válik. A leggyakrabban ilyen vizsgálatra akkor kerül sor, ha az illetékes hatóság valamilyen hatósági eljárás során a vizsgálatot kötelezően előírja, és a szükséges engedély feltételeként szerepel a negatív vízminta bemutatása. Az egyik leggyakoribb ilyen eshetőség a használatbavételi engedély igénylése, amelyről az alábbiakban olvashatsz részletesebben! 
Vízvizsgálat használatbavételi engedélyekhez

Vízvizsgálat használatbavételi engedélyekhez

Bár a 4 paraméteres ellenőrző bakteriológóiai vízvizsgálatra a legtöbb esetben üzletek nyitásakor, az üzletnyitás feltételeként kerül sor, sok esetben olyanok is találkozhatnak ezzel a feltétellel, akik nem is gondolkodnak üzletnyitásban. 

A vízvizsgálat ugyanis nem csak ilyenkor feltétel, de akár más típusú ingatlanok esetében is felmerülhet az építési engedély megszerzése előtt amennyiben egyedi kútból történik a vízellátás, illetve az építkezés után a használatbavételi engedély kiadásának feltételeként is kérhetik a hatóságok a negatív vízmintát bizonyító okiratot. 

Ilyen módon, amennyiben építkezésbe kezdenél számíthatsz erre a követelményre! Nem csak teljesen új ingatlanok építése során merülhet fel igényként, de szükséges lehet a víz akkreditált bevizsgálása abban az esetben is, ha egy felújítás során az ingatlanban a vízhálózatot megbontották. 

Mire érdemes figyelni a vízvizsgálat elvégzése során?
 

Akkreditált vízvizsgálatok használatbavételi engedélyekhez – garantált hatósági megfelelőséggel

A hatósági eljárások során számos feltételnek kell megfelelnünk annak érdekében, hogy az eljáró hivatal a vízminta eredményeit elfogadja, és a szükséges engedélyt kiadja számunkra.

Fontos szempont, hogy a vízminta elemzése akkreditált folyamatokon keresztül történjen: mind a vízmintavétel, mind pedig a vízminta bevizsgálása esetében.

Cégünk ezt biztosítja megrendelőink számára: akkreditált vízmintavételezés során kinyert mintáinkat akkreditált laboratóriumba szállítjuk, melynek köszönhetően az általunk kiállított jegyzőkönyvet minden eljáró hatóság elfogadja! 
 

Mi történik, ha a vízvizsgálat során problémát találunk?

Amennyiben a használatbavételi engedélyhez szükséges vízminta bevizsgálás során az ivóvízmintában valamilyen kórokozót találunk, az engedély nem adható ki, a problémát meg kell szüntetni. 

Cégünk minden esetben elhivatott, hogy a teljes ügymenetet egy kézben tudhasd: amennyiben szükségessé válik, akár a teljes vízhálózat fertőtlenítésében is rendelkezésedre állunk! Így nem szükséges akár több céggel egyidőben kapcsolatot tartanod, elkísérünk az úton az utolsó, negatív vízminta eredményééig. 
 

Vízvizsgálatok használatbavételi engedélyekhez gyorsan, akár 1 héten belül

Egy építkezés, de akár csak egy felújítás is rengeteg elintéznivalóval jár, amely megterhelő lehet a tulajdonos számára. Érthető, hogy a lehető leghamarabb szeretné mindenki birtokba venni új otthonát: éppen ezért a vízvizsgálatok a piacon egyedülálló gyorsasággal intézzük, rugalmasan! 
Weboldalunkon keresztül akár 2 napon belülre foglalhatsz időpontot a vízminta begyűjtésére, a teljes ügymenetet pedig várhatóan akár 1 héten belül elvégezzük! 
 

Vízvizsgálat használatbavételi engedélyekhez: 4 paraméteres, ellenőrző bakteriológiai vizsgálat

Az eljáró hatóság a használatbavételi engedély kiadása előtt definiálja a szükséges vizsgálat tartalmát, amely a leggyakrabban egy 4 paraméteres egyszerűsített mikrobiológiai vizsgálatot követel meg.

Foglalj időpontot online akár 2 napon belülre a vízmintavételezésre IDE kattintva, és vedd birtokba mihamarabb új otthonod, ingatlanod! 


 

Partnereink

Budapest Airport
BOSCH
Magyar Vöröskereszt
B+N
Műegyetem 1782
Magyar Fejlesztési Bank
Wellis
Penta
MOL
Grand Hotel
Kerex
swietelsky
Szamos
KFC
ZING
Appenin
Culinaris
Mattesz
Semmelweis
Orlen
Strabag
SK

Hírek, blog

További bejegyzések